Kartuli-kiluvorm

Kogus: neljale

Koostisosad:

  • 700-800g kartuleid
  • 2 pakki Kapten Granti vürtsikilufileed (130g)
  • 2 muna
  • 200 ml piima
  • 1 suurem punane sibul
  • päikesekuivatatud tomatid
  • maitsestamiseks soola-pipart
  • serveerimiseks hapukoort ja rohelist sibulat/tilli

VALMISTAMINE

Pese kartulid, lõika õhukesteks ketasteks ja keeda umbes 5 minutit.
Kuumuta ahi 200kraadini. Laota pooled kartulid kihiti ahjuvormi.  Raputa kartulitele veidi soola-pipart. Kartuliviiludele aseta  üks pakk kilufileed ja ketasteks lõigatud sibulad ning tükeldatud  päikesekuivatatud tomatid. Korda toimingut, et pealmiseks kihiks jäävad kilufileed. Klopi kausis munad ja piim ning vala vormi. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Soola-pipart lisa tagasihoidlikult, sest kilufilee on üsna maitsekas.