Värske salat apelsini ja krevettidega

1 portsjon

1 apelsin
1 peotäis spinatit
paar lehte frillist
5 cm värsket kurki
1 väike prorgand

2 küüslauguküünt
1/2 punast tšillit
1 sl võid
veidi õli
10 hiidkrevetisaba

2 tl sojakastet
1 tl mett
veidi riivitud ingverit
värsket koriandrit

Tükelda frillis väiksemateks tükkideks ja pane koos spinatiga kaussi. Lõika porgand peenikesteks ribadeks. Poolita ja viiluta kurk. Lisa salatikaussi.

Fileeri apelsin. Selleks lõika terava noaga esmalt ära koor ja seejärel viilude kaupa viljaliha ilma tihke kestata. Laota apelsinifileed salatile. Enne äraviskamist pigista järelejäänud apelsinist mahl salatikastme kaussi. Samasse riivi ingverit, lisa 2 tl sojakastet ja 1 tl mett.

Haki küüslauk ja tšilli. Pane pannile 1 sl võid ja veidi õli. Seejärel prae selles küüslauk ja tšilli. Lisa külmutatud krevetid, kuumuta mõlemalt poolt paar minutit, kuni krevetid on soojad. Tõsta krevetid salatile. Kuumuta pannile jäänud vedelikku veel paar minutit, et suurem osa vett välja aurustuks. Seejärel sega vedelik salatikastme hulka.

Vala kaste salatile ja lisa hakitud koriander.

Lase heal maitsta! 🙂