Tursamaksa suupisted mädarõikaga

Need tursamaksa suupisted mädarõika ja värskete aedviljadega krõmpsudes ahjus valmistatud korvikestes on suurepärased isutekitajad igale peolauale! Vembuka nüansi annab mikstuuri lisatud konjak. Tursamaksa mikstuuri soovitas sellisel moel valmistada Leonhard Lapin saates Ringvaade.

Koostisosad

  • 2/3 osa tursamaksa
  • 1/3 osa mädarõigast
  • maitse järgi konjakit
  • maitse järgi sidrunimahla
  • punane sibul
  • punane paprika
  • värske kurk
  • Serveerimiseks: tortilla korvikesed

Valmistamine

Sega tursamaks, mädarõigas, konjak ja sidrunimahl omavahel ühtlaseks ja pane vähemalt ööpäevaks külmkappi maitsestuma. Tortilla korvikeste valmistamiseks lõika ruudukujulised tükid, aseta metallist muffinivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus kuni tortillad on servadest kuldsed. Aseta ahjuvorm seejärel jahtuma. Haki sibul, paprika ja kurk väiksemateks kuubikuteks ja sega eelnevalt valmistatud mikstuuriga. Serveeri korvikeste sees, kaunista meelepärase maitserohelise või purustatud roseepiprateradega.