Suitsulõhepirukas

Maitsev kalapirukas, mis sobib nii lõunasöögiks kui kergemaks õhtueineks. Soovi korral serveeri koos värske salatiga.
Kogus: 12-le

Põhi:
200 g nisujahu
100 g külma võid
Näpuotsatäis soola
2-3 sl vett

Täidis:
200 g külmutatud külmsuitsulõhet
2 sl rohelisi oliive, viilutatult
2 muna
3 dl rõõska koort
50 g riivjuustu
2 sl hakitud tilli
sidrunipipart

Tõsta lõhefilee eelmisel õhtul külmkappi sulama.

Haki külm või kuubikuteks, sega jahu ja soolaga ning näpi purutaoliseks massiks. Lisa vesi, sega tainas ühtlaseks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga võiga määritud ahjuvormi. Torka kahvliga põhja sisse augud. Küpseta 10 minutit 200-kraadises ahjus.

Laota eelküpsetatud pirukapõhjale kalatükid ja viilutatud oliivid. Klopi lahti munad, lisa rõõsk koor, riivjuust (jäta veidi juustu pealeraputamiseks), till, sidrunipipar. Vala segu pirukapõhjale. Raputa peale ülejäänud riivjuust. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit kuni pirukas on pealt kenasti kuldne. Enne serveerimist lase 15 minutit jahtuda.