Rohekarbid valge veini kastmes

Aromaatses koorekastmes rohekarbid muudavad iga õhtu eriliseks. Kõrvale paku head saia.

1 kg külmutatud rohekarpe
50 g võid
1 porru
2 küüslauguküünt
200 ml kuiva valget veini
Peotäis värskeid tüümianilehti
200 ml rõõska koort
Soola
Musta pipart

 

Tõsta rohekarbid eelmisel õhtul külmkappi sulama.

Kuumuta haudepannil või. Lisa viilutatud porru ja hakitud küüslauk, hauta mõni minut. Vala juurde valge vein. Tõsta pannile rohekarbid, kata kaanega ja lase 10 minutit haududa. Tõsta rohekarbid kõrvale. Lisa pannile tüümian ja rõõsk koor, maitsesta soola ja pipraga. Hauta tasasel tulel mõni minut. Soovi korral kurna kaste. Vala kaste karpidele ja serveeri kohe.