Mereannirisoto

Võrratult hea vahemerehõnguline roog, mis sobib suurepäraselt nädalavahetuse hõrgutiseks. Valmistamisele kulub vaid paarkümmend minutit!

Kogus: neljale-viiele
Valmistamisaeg: 25 minutit

Koostisosad

  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 väiksem punane paprika
  • näpuotsaga tšillihelbeid või -pulbrit
  • 1 tl kurkumit (soovi korral)
  • 2 sl oliiviõli
  • 1 sl võid
  • 200 g risotoriisi
  • 1 dl valget veini
  • 750 ml kalapuljongit
  • 500 g külmutatud mereannisegu (Kapten Grant)
  • 3-4 sl maitsestamata toorjuustu (või mascarponet)
  • hakitud värsket peterselli
  • soola, musta pipart

Valmistamine

Lase mereannisegul külmkapis sulada, vala tekkinud vedelik ära.

Haki sibul ja küüslauk peeneks. Lõika paprika väikesteks kuubikuteks. Kuumuta oliiviõli ja või paksema põhjaga potis või pannil. Lisa sibul, küüslauk, paprika, tšilli ja kurkum. Prae madalal kuumusel segades 5-7 minutit. Kui tegid seda pannil, vala nüüd segu potti. Muidu aga jätka potis. Lisa riis ja prae segades, kuni riisiterad muutuvad läbipaistvaks. Vala hulka valge vein ja kuumuta paar minutit. Nüüd hakka lisama kulbitäie kaupa puljongit. Enne järgmist kulbitäit lase eelmisel täielikult imenduda. Sega risotot enne ja pärast iga kulbitäie lisamist korralikult. Kokku kulub risoto keetmiseks 18-20 minutit, riisiterad peavad jääma al dente. Kui viimasest kulbitäiest on kogu puljong imendunud, lisa toorjuust ja mereannid. Sega õrnalt, toorjuust muutub risoto kuumuses kreemjaks. Maitsesta risoto soola ja musta pipraga. Kata kaanega ja lase minuti jagu maitsetel ühtlustuda. Raputa serveerimisel peale värsket hakitud peterselli.