Kõrvitsa-läätsesupp mereanniseguga

Mõnusalt soojendav supp 4-6 inimesele

Koostisosad

  • 1 kg kõrvitsat (koorituna)
  • 2 küüslauguküünt, hakituna
  • pöidlasuurune jupp ingverit
  • 1 keskmine sibul
  • 400 ml purk kookospiima
  • 1-2 tl karripulbrit
  • 200 g punaseid läätsesid
  • 300-400 g Kapten Granti mereannisegu
  • 500 ml vett
  • soola, pipart, õli

Valmistamine

Koori ja tükelda küüslauk, sibul, ingver. Kuumuta potis õli ja prae keskmisel kuumusel küüslauk, sibul ja ingver kergelt läbi (umbes 5 minutit) ning lisa karripulber.

Järgmisena lisa tükeldatud kõrvits ja ca 500 ml vett ning hauta ca 15-20 minutit. Samal ajal pane keema pestud läätsed ning keeda 15-20 minutit.

Kui kõrvits on pehme, püreesta saumiseriga ühtlaseks massiks ning lisa kookospiim ja keedetud läätsed. Maitsesta  soola-pipraga.

Serveerimiseks lisa eelnevalt sulatatud mereannisegu.