Kõrvitsa-läätsesupp mereanniseguga
Mõnusalt soojendav supp 4-6 inimesele
Koostisosad
- 1 kg kõrvitsat (koorituna)
- 2 küüslauguküünt, hakituna
- pöidlasuurune jupp ingverit
- 1 keskmine sibul
- 400 ml purk kookospiima
- 1-2 tl karripulbrit
- 200 g punaseid läätsesid
- 300-400 g Kapten Granti mereannisegu
- 500 ml vett
- soola, pipart, õli
Valmistamine
Koori ja tükelda küüslauk, sibul, ingver. Kuumuta potis õli ja prae keskmisel kuumusel küüslauk, sibul ja ingver kergelt läbi (umbes 5 minutit) ning lisa karripulber.
Järgmisena lisa tükeldatud kõrvits ja ca 500 ml vett ning hauta ca 15-20 minutit. Samal ajal pane keema pestud läätsed ning keeda 15-20 minutit.
Kui kõrvits on pehme, püreesta saumiseriga ühtlaseks massiks ning lisa kookospiim ja keedetud läätsed. Maitsesta soola-pipraga.
Serveerimiseks lisa eelnevalt sulatatud mereannisegu.