Heeringatort

u 10 lõiku

Kes ütles, et tort võib vaid magus olla? Vale puha! Heeringatort on soolasesõbra unistuste “maius”, mis sobib ka peenemale peolauale. Boonusena valmib ta imelihtsalt!

Koostisosad

Põhi:

  • 250 g rukkileiba
  • 70 g võid

Täidis:

  • 200 g vähesoolast heeringafileed
  • 400 g hapukoort
  • 200 g maitsestamata Kreeka jogurtit
  • 2 sl vett
  • 4 želtiinilehte

Kate:

  • 3 keedetud muna
  • 1 punane sibul
  • rohelist sibulat ja tilli
  • kappareid

Valmistamine

Purusta leib köögikombainis peeneks pudiks. Sulata või ja sega leivapuruga. Kata 2 cm lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga. Vajuta leivamass ühtlaselt põhjale. Nüüd valmista täidis. Selleks haki heeringas väikesteks tükikesteks.Sega omavahel hapukoor ja Kreeka jogurt. Leota želatiinilehti veega kaetult u 5 minutit. Kuumuta väikeses kastrulis vesi ja sulata selles želatiinilehed. Vala sulatatud želatiin nirena hapukoore-jogurtisegu sisse, pidevalt segades. Lisa heeringatükid ja sega täidis läbi. Vala täidis leivapõhjale. Tõsta tort külmkappi ja lase 4-12 tundi hanguda. Seejärel eemalda vormist ja tõsta serveerimisalusele.

Kaunista keedetud muna, hakitud punase sibula, rohelise sibula ja tilliga. Soovi korral puista peale ka mõned kapparid.