Heeringatort
u 10 lõiku
Kes ütles, et tort võib vaid magus olla? Vale puha! Heeringatort on soolasesõbra unistuste “maius”, mis sobib ka peenemale peolauale. Boonusena valmib ta imelihtsalt!
Koostisosad
Põhi:
- 250 g rukkileiba
- 70 g võid
Täidis:
- 200 g Kapten Grant vähesoolast heeringafileed
- 400 g hapukoort
- 200 g maitsestamata Kreeka jogurtit
- 2 sl vett
- 4 želatiinilehte
Kate:
- 3 keedetud muna
- 1 punane sibul
- rohelist sibulat ja tilli
- kappareid
Valmistamine
Purusta leib köögikombainis peeneks pudiks. Sulata või ja sega leivapuruga. Kata 2 cm lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga. Vajuta leivamass ühtlaselt põhjale.
Nüüd valmista täidis. Selleks haki heeringas väikesteks tükikesteks. Sega omavahel hapukoor ja Kreeka jogurt. Leota želatiinilehti veega kaetult u 5 minutit. Kuumuta väikeses kastrulis vesi ja sulata selles želatiinilehed. Vala sulatatud želatiin nirena hapukoore-jogurtisegu sisse, pidevalt segades. Lisa heeringatükid ja sega täidis läbi. Vala täidis leivapõhjale. Tõsta tort külmkappi ja lase 4-12 tundi hanguda. Seejärel eemalda vormist ja tõsta serveerimisalusele.
Kaunista keedetud muna, hakitud punase sibula, rohelise sibula ja tilliga. Soovi korral puista peale ka mõned kapparid.