Heeringatort
Kogused
Valmistamine
Kes ütles, et tort võib vaid magus olla? Vale puha! Heeringatort on soolasesõbra unistuste “maius”, mis sobib ka peenemale peolauale. Boonusena valmib ta imelihtsalt!
Purusta leib köögikombainis peeneks pudiks. Sulata või ja sega leivapuruga. Kata 2 cm lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga. Vajuta leivamass ühtlaselt põhjale.
Nüüd valmista täidis. Selleks haki heeringas väikesteks tükikesteks. Sega omavahel hapukoor ja Kreeka jogurt. Leota želatiinilehti veega kaetult u 5 minutit. Kuumuta väikeses kastrulis vesi ja sulata selles želatiinilehed. Vala sulatatud želatiin nirena hapukoore-jogurtisegu sisse, pidevalt segades. Lisa heeringatükid ja sega täidis läbi. Vala täidis leivapõhjale. Tõsta tort külmkappi ja lase 4-12 tundi hanguda. Seejärel eemalda vormist ja tõsta serveerimisalusele.
Kaunista keedetud muna, hakitud punase sibula, rohelise sibula ja tilliga. Soovi korral puista peale ka mõned kapparid.
